Fordomsfri idræt og socialt ansvar  
  
Om organisationen
OM ORGANISATIONEN  
 • Hovedbestyrelsen  
 • Mål og visioner  
 • Vedtægter  
 • Klubhuse  
 • Veteraner  
 • NYHEDER  
  SAMARBEJDER  
  LINKS  
  KONTAKT  
    
  Veteraner
    

  "Gamle" medlemmer af Fuglebakken og IHF kan blive medlem af veteranafdelingen.

  Hvis der ønskes oplysninger om veteranafdelingen kan Hovedbestyrelsen formand Lars Gormsen kontaktes.

  Veteranafdelingen styres uden love, men efter tingregler. Disse regler siger, at foreningen ledes af "De gamles råd", der har 7 medlemmer.

  Rådet styres af en rådshøvding, ligesom der er en skatmester, som skal passe på pengene.
    
  Veteranfest blev til Jubilæumsfond
    
  Gule ærter med flæsk, pølse og rigeligt med drikkeligt tilbehør kan føre til meget.

  Det gjorde det også, da Fuglebakken og IHF's "gamle" drenge mødtes til veteranfest i april 1980. Hele selskabet var tidligere fodboldspillere. Blandt deltagerne var en del af de gutter, der i sin tid startede gadeholdet med "klubhus" på brugsens hjørne i Fuglebakkekvarteret.

  Sammenkomsten fandt sted i Finnebyens forsamlingshus på initiativ af Bent "Havner" Jensen, der året i forvejen havde samlet sit oldboys-hold til gule ærter i IHF's nye klubhus. Ved den første fest var der udsat en flaske whisky som præmie i en raflekonkurrence. Et symbolsk startgebyr i raflekonkurrencen gav en pulje, som man besluttede at give til ungdomsafdelingen i IHF-Fodbold.

  Deltagerne havde en festlig aften, som støttede den sport, de selv havde nydt godt af. Det blev derfor besluttet at gøre denne veteranaften til en tradition, måske også lidt for ærternes skyld.

  Veteran-sammenkomsten er nu helt i faste rammer og foregår hvert år den første lørdag i februar i klubhuset på Jernaldervej.

  I forbindelse med IHF/Fuglebakken's 50 års jubilæum i 1994 oprettede veteranafdelingen en fond med en startkapital på 120.000 kr. Det er kotyme, at kun renterne af kapitalen må trækkes ud og tildeles ungdomsafdelingen i IHF-Fodbold.

  Dette beløb er vokset i årenes løb, da overskuddet fra de årlige veteran-sammenkomster øger formuens størrelse.

  Veteranafdelinger er således en god og stabil støtte til ungdomsafdelingens forsatte udvikling på både det sportslige og det sociale område.

  Veteranafdelingen er et meget vigtigt aktiv for IHF. Det er blandt denne afdelings medlemmer at klubbens historie og værdier er opbygget. Disse medlemmer kan fortælle historier og anekdoter fra "en tid som var", men som stadig er en betydelig del af IHF, og som stadig præger klubbens specielle omdømme i idrætslivet.


  August 2003
  Bo Kristensen
  formand, IHF-Fodbold

  Kilde: Jubilæumsskrift "Fra syklub til idrætsforening", 1994
   IHF støttes af
  Copyright 2015 - Rønnow Grafisk